sleeping mother fucked by her son while her husband sleeping free porns daree feelings body freesh snd kissing full moment sex video college mein pass hone ke liye kya karna desi sex video young chubby school girls in sports spandex and dance photos

FRIHET att göra vad du vill

Känn dig inte pressad att hitta ditt mål i livet. Det är bättre att slappna av och ta små steg varje dag. Här är fem planer som hjälper dig längs vägen.

Text: Jo Carnegie

Här kommer en stor fråga: vad är ditt mål? Målet med stort ”M”. Vi tänker på det mer än någonsin i våra stressiga liv. Bästsäljande självhjälpsböcker uppmuntrar oss att uppfylla vår verkliga potential och Instagram-mantran motiverar oss att drömma stort, sikta mot stjärnorna och följa vårt öde. Vi tror att vi måste göra något radikalt för att uppfylla vårt Mål – gå utanför vår komfortzon eller se över våra karriärer och relationer. Det kan låta lite skrämmande. Även om frågan är välmenande kan den ha en skadlig effekt som förlamar oss innan vi ens har börjat.

Försök istället att tänka på ditt mål med ett litet ”m”. Du kan göra anmärkningsvärda förändringar i ditt liv bara genom att flytta tonvikten från ett slutmål till att leva i nuet. Ett mål är ofta en process. Vissa människor har sitt mål klart redan i tidig ålder eller hittar det genom en ”Aha!” –upplevelse. Trots att dessa människor är sällsynta kan de få resten av oss att känna oss misslyckade. Rikta blicken mot dig själv istället och börja uppfylla dina drömmar. Genom att leva med ett mål snarare än att se det som något du måste hitta, kan du lugnt förändra ditt liv dag för dag. Låter det för enkelt? Du kanske bara har gjort det svårt för dig hittills.

  1. Är du medveten om ditt mål?

Se på ditt mål som ett tankesätt. Leta efter gemensamma nämnare i vardagen. Vad tycker du om att göra? Vad gör dig glad? Vad är du bra på? ”Ibland är det så uppenbart att du missar det”, säger livs- och ledarskaps­coachen Karen Heras-Kelly. ”Vad gör du som är så lätt och en del av dig att du inte ens tänker på att du kan få betalt eller erkännande för det?”

PLAN Skriv upp dina bra egenskaper nedan eller be en familjemedlem eller vän att göra det åt dig. Är du en bra lyssnare och fungerar bra ihop med andra människor? Skulle du bli en bra livscoach eller rådgivare? Är du superorganiserad? Överväg att bli virtuell assistent eller börja med projektledning. Är du bra på att skapa kontakter? Kanske är en karriär inom PR något för dig. Kan du matcha dina färdigheter till det jobb du vill ha?

2. Förvänta dig inte att hitta ditt mål på en gång

Ibland måste vi reda ut vad vi inte tycker om att göra för att ta reda på vad vi faktiskt vill göra. Något så enkelt som att utesluta saker från våra liv som inte fungerar har en enorm effekt. ”I vårt samhälle är vi programmerade till att alltid göra”, säger Karen. ”Att ta dig tid för att få kontakt med dig själv och tänka på vad du verkligen vill är faktiskt väldigt målmedvetet.” Ta dig tid att ta reda på vad som verkligen finns där, istället för att känna att du direkt måste svara någon eller på något.

PLAN Få inte panik om du inte har en plan. Ägna lite tid åt dig själv istället. Stäng av telefonen. Läs en bok. Gå på en promenad. Sitt på ett café och titta på människor. Ibland är det mycket bättre att inte göra något än att göra fel sak.

3. Planera små steg

Vi tror ofta att vi måste göra stora förändringar direkt, men det är de små sakerna som gör den största skillnaden. ”Det är bra att ha en vision, men den kan också kännas väldigt långt borta,” säger Karen. ”Det slutar med att vi får panik och att vi gör allt för att undvika att den slår in. Försök att ta små steg istället så blir du inte så överväldigad.” Karen föreslår att du delar upp sakerna och tar långsamma och medvetna små steg. På så sätt blir du också mer flexibel och öppen för nya idéer. ”Ibland blir vi så fixerade vid slutresultatet att vi utvecklar tunnel­seende”, säger hon. Var öppen och anpassningsbar. Du vet aldrig vem eller vad som kan komma in i ditt liv.

PLAN Dela upp den stora ”Att göra”-listan. Ge dig själv två saker att göra riktigt bra istället. Du får upp farten bara genom att förbinda dig till en eller två dagliga uppgifter och saker börjar komma naturligt efter det. Kom ihåg att det ibland handlar om att ändra dina små, dagliga vanor snarare än att gå igenom en stor, livsförändrande händelse.

FRIHET att göra vad du vill

Hitta likasinnade som delar din passion – genom att delta i olika kurser och gå med i Facebook-grupper.

4. Umgås med målmedvetna människor

Ofta ser vi vårt mål som individuellt när det faktiskt kan vara något kollektivt. Om du är en entreprenör eller funderar på att starta eget företag kan det kännas lite ensamt och skrämmande att göra det på egen hand. Att vara kring andra personer och att höra nya perspektiv öppnar upp möjligheter, saker vi inte tänkt på tidigare. ”Börja dela med dig av dina idéer och din vision”, säger Karen. ”Att ha ett samtal är givande i sig. Ofta har vi en idé, men vi håller den för oss själva och det slutar med att vi inte gör något med den”.

PLAN Leta efter stödgrupper för lokala företag och kreativa kollektiv med likasinnade online. En ny hobby, regelbunden träning eller meditations­klasser kan ge idéer och hjälpa dig att få kontakt med nya människor. Börja nätverka idag!

5. Låt din passion bli ditt mål

Ditt mål behöver inte handla om ekonomisk vinst. Ibland är våra arbeten bara ett sätt att finansiera det vi verkligen älskar att göra. Albert Einstein utvecklade relativitetsteorin när han arbetade på ett patentkontor. Han var glad över att ha ett enkelt arbete som gav honom frihet att tänka på större saker. ”Ditt mål måste handla om glädje”, säger Karen. ”Det sanna målets makt är att ha roligt när du genomför det. Det behöver inte vara seriöst eller värdigt.”

PLAN Sluta oroa dig för hur ditt mål står sig i förhållande till andras mål. Alla är olika. Du kanske älskar att koppla av och titta på serier eller spendera tid med familjen. Kom ihåg, ditt sanna mål är det som gör dig lycklig. Om du kan tjäna pengar på det är det en bonus!

Artikeln är hämtad från bokasinet Lev i nuet