Landmina

Detta hemliga redskap förbränner fett och tonar dina armar som aldrig förr. Helt klart rätt väg till superkroppen!
Marissa Gainsburg

Det finns en okänd enhet gömd i ditt gym. Den är i grunden värdelös ända tills den aktiveras.

Vi snackar om landminan, en metallbas. När den kopplas ihop med en skivstång, förvandlas den till ett grymt styrketränings­redskap för hela din kropp. ”Landminan rör sig mjukt i en båge och tränar din bål och mindre stödjande muskler i alla övningar,” säger Los Angeles-PT:n Ben Bruno, som skapade detta träningspass exklusivt för Women’s Health. ”Den utsätter dina leder för väldigt lite press, vilket minskar risken för skador.”

Det är tack vare att skivstångens ena ände är förankrad i golvet, så att stången kan guida din kropp genom en korrekt rörelse. Dina underben hålls vertikala i underkroppsövningar och din bål hålls lång och platt i övningar för överkroppen, vilket skyddar dina knän och din rygg. ”Det är som att ha stödhjul på en skivstång”, säger Bruno. ”Den tvingar dig in i linje, vilket gör att du lär dig rätt teknik direkt.”

Att hålla den tunga skivstången genom alla övningar utmanar all muskulatur i dina armar, från axlarna och ner till underarmarna, så du tonar snygga, starka muskler.

Är du redo? Då kör vi!

Läs mera i bokasinet.