sleeping mother fucked by her son while her husband sleeping free porns daree feelings body freesh snd kissing full moment sex video college mein pass hone ke liye kya karna desi sex video young chubby school girls in sports spandex and dance photos

New York – upptäck nya höjder

Glöm nord, syd, öst och väst. Om du vill ta en ordentlig titt på New York ska du inte titta till höger och vänster, men upp och ner. Från en underjordisk musikklubb under marken till panorama­utsikt från ett observationsdäck som ligger hisnande 70 våningar ovanför de trånga trottoarerna, här är de bästa stadsutflykterna.

TEXT: Valerie Rains FOTO: JOE GREER @ioegreer

Under jorden
Under New Yorks gator är mysigt och intimt. Det är en intensiv upplevelse att dela ett begränsat utrymme med främlingar, oavsett om atmosfären är diskret, högljudd, avslappnad eller full av energi.

GÅ i KÄLLAREN PÅ St Mazie Bar & Supper Club I en ojämn spegel syns reflektion­en av en antik ram. En grupp tjejer lutar sig över ett koppar­bord i skenet av ljus­slingor. Supper Club är en gammal grammofons sprakande i fysisk form, med sina cement­golv, stenmurar, takbjälkar och den avskilda hörnbaren med plats för endast fyra personer. (Skivan som grammofonen spelar – Édith Piaf, bien sûr.) Vid fint väder är restaurangens livliga bar i trädgården på botten­våningen full av folk. Supper Clubs källar­matsal bjuder däremot på ett lugnt och skönt andrum även under New Yorks varmaste dagar. Här är parmesan­toppad risotto med portobellosvamp (på bilden) och kryddad porchetta alltid i säsong. Absint-menyn är stark och sängfösaren är en dj som spelar till sent på kvällen eller en intim flamenco­uppvisning – något du varken förväntade dig eller kommer att glömma i första taget.

UTFORSKA TUNNEL­BANAN
Det tidiga skiftet anländer först i skyddshjälmar och stövlar, slumrande i formade plast­stolar medan solen går upp. Senare kommer vågor av pendlande kontors­arbetare, en slingrande grupp skolbarn är ute på skolutflykt. En munter a cappella-grupp bestående av endast äldre personer förflyttar sig mellan de trånga vagnarna. New York breder ut sig och tunnelbanan som går dygnet runt rör sig i sin egen, fre­netiska takt. Men bortom myllret och gatumusikanterna väntar glimtar av glamour och historia på att upptäckas, ofta dolt under några dussin lager av smuts. Gary Dennis är amatör­historiker med fokus på tunnelbanan och professionell New York-guide och håller i utflykter för att visa upp allt. På ett ställe finns en välvd pelar­­gång från sekelskiftet, på ett annat kan man se installationer av storskalig modern konst av konstnärer som Milton Glaser och Roy Lichtenstein. Vart du än går svävar delar av stadens förflutna i periferin för en nyfiken observatörs öga.

På marknivå
I en stad med 20 000 kilometer trottoar är det ingen överraskning att marknivån lockar till sig folk. Oavsett om man fönstershoppar, studerar menyer eller har picknick i parken är en sak säker – det är ingen brist på sällskap.

HYR EN RODDBÅT
i Central Park Skyskraporna som omger parken är visserligen högre nu än vid sekelskiftet och de som ror måste inte längre manövrera frackar och turnyrer i sina båtar. Men det enkla nöjet att styra en båt runt sjön (på bilden) i Central Park kvarstår. I ett och ett halvt århundrade har denna attraktion lockat New York-bor till att avvika från sina dagliga rutiner. Det ostadiga vattnet jämnar ut spelfältet, ingen har bråttom här (brådska lönar sig inte). Roddare ror ut mot sjön från bryggorna och gör ursäktande gester till sina närmaste grannar för sin bristande förmåga att hantera åror. Par på dejt, solbrända familjer och arbets­kamrater på dagsutflykt driver lugnt omkring, oundvik­ligen tillsammans. De dras till skuggan av Bow Bridges järn­balkar. I en timme eller två blir tiden flyktig och glider förbi som vatten över en åra.

PROVSMAKA ÖL OCH HANDGJORD OST
Innan du smakar måste du lukta på det – rik, klibbig ost, kanske med en liten doft av rostat bröd eller karamell­iserad lök. Bakom stora fönster verkar osttillverkningsapparaten med sina glänsande stålavlopp och en siloformad mjölktank nästan obetydlig. Den omges av en tung arom och gyllene eftermid­dags­ljus skiner in genom de höga fönstren som tittar ut på Broadway. Börja med en portion av Beechers utsökta signaturrätt mac and cheese vid ett bord som vetter mot mejeriet, och avsluta med en provsmakning vid ostdisken. Välj mellan olika märken som till exempel Marco Polo – krämig och fläckig med smulade pepparkorn. Hemmagjorda Flagship är en lagrad, halvhård och lite smulig mjölkost med delikata kristaller medan Beechers prisbelönta Flagship Reserve lagras i källaren på neder­våningen i fyra år. Kunderna får allt i tillfredsställande, picknick-färdiga bitar.

Ovanför staden
Det händer mycket på toppen av Amerikas mest skyskraps­täta stad. Få har råd att befinna sig uppe i så sällsynt luft på heltid, men som tur är finns korta resor relativt tillgängliga för de flesta av oss.

ÅK HELIKOPTER ÖVER Manhattan Förväntan är påtaglig när den lilla gruppen går över helikopterplattan i Kearny, New Jersey. Det är första gången för alla och de nervösa samtalen avtar efter att vi gått ombord på helikoptern och spänt fast säkerhetsbältet. När helikoptern lyfter dyker hela Manhattan upp framför ögonen på oss. Det är så förtrollande att det omedelbart överskuggar helikopterbladens kraftiga chuh-chuh-chuh-ljud (något du också känner och inte bara hör). Helikoptern stannar till över bukten strax söder om Manhattan och svänger för att varje passagerare ska kunna se hela ön från topp till tå. Den gröna fläcken som är Central Park i norr har Hudson River och East River på vardera sida. Piloten rör vid passageraren i mitten, en signal för att ta av säkerhetsbältet och glida ner till dörr­öppningen. Fötterna är utsträckta i luften för ett våghalsigt selfie-ögonblick. Flygturen fortsätter över Manhattan och Brooklyn Bridge, förbi Frihetsgudinnan innan vi vänder tillbaka till New Jersey med en sista lång titt på ön. På marken utbyter passagerarna mållösa leenden. ”Det var de kortaste 15 minuterna i mitt liv”, säger en passagerare.

Läs flera artikler här