sleeping mother fucked by her son while her husband sleeping free porns daree feelings body freesh snd kissing full moment sex video college mein pass hone ke liye kya karna desi sex video young chubby school girls in sports spandex and dance photos

Våga överge sminkhetsen!

Är det dags att dumpa krigs­målningen för gott? Eller är smink bara ett sätt att uttrycka oss på? Vi undersöker båda sidorna av den sminkfria rörelsen.

Text: Holly Johnson

Alicia Keys har slutat för gott, Adele visade världen sitt ansikte utan smink förra året och Cameron Diaz laddade upp en bild på sitt naturliga utseende för att marknadsföra en ny bok om åldrande. Det är helt rätt att säga att det har pågått lite av en #nomakeup-revolution på senaste tiden. Men är vi redo att sluta med allt?

”Kvinnor undersöker följderna (och friheten) av att överge smink och kemiska skönhetsprodukter och de välkomnar ett mer naturligt sätt att leva”, säger författaren och bloggaren Xochi Balfour som specialiserat sig på näringsterapi och holistiskt välmående. Med en global rörelse som förespråkar välmående ligger vår önskan att ifrågasätta gamla metoder definitivt i tiden.

”Det känns rätt att vi kvinnor gräver lite under ytan på de budskap vi har vuxit upp med,” säger Xochi. ”Vi utforskar vad det verkligen innebär att vara en vacker kvinna.”

I årtionden har vår uppfattning om skönhet definierats av vad vi ser på catwalken och i glansiga tidningar. På 60-talet gällde ett androgynt utseende, på 80-talet kom kurvor och stort hår tillbaka, 90-talet gav oss markerade kindben och mörka läppar, och nu har vi fylliga ögonbryn.

Men skönhet handlar också om självförtroende, ett naturligt leende och individuella skillnader.

Författaren och redaktören Rosee Woodland bestämde sig för att sluta att försöka anpassa sig, efter flera år av utseendehets. ”Jag slutade sminka mig efter en allvarlig hälsopanik för ungefär tre år sedan,” berättar hon. ”Jag insåg att jag hade spenderat mycket tid av mitt liv på att oroa mig för hur jag såg ut, att vara hälsosam är viktigare än mitt utseende.”

Trots att det kändes konstigt i början försvann den ”nakna” känslan snabbt och hon omfamnade sitt naturliga utseende. ”Jag slutade bara tänka på det! Jag sminkar mig fortfarande när jag går på fest och jag gillar att experimentera med färgglatt läppstift eller ögonskugga när jag bär smink.”

Men hur ser hon bra ut utan smink? ”Jag har inte någon speciell hemlighet”, delar Rosee med sig. ”Jag dricker mycket vatten, jag dricker inte te eller kaffe, och jag försöker att äta mat av bra kvalitet. Det kanske hjälper, men jag oroar mig inte och äter fortfarande skräpmat när jag känner för att göra det.”

 

En annan förkämpe för en förenklad inställning till skönhet är bloggaren Rachel Hardy. ”Det var när jag var gravid som jag först började tänka på vilka produkter jag använde på min kropp”, säger Rachel, vars dotter nu är sju år.

”Jag började vårda min hud med naturliga oljor och honung som gör den lenare och mer glänsande. Jag känner inte att jag måste ha så mycket smink. Jag har slutat med foundation – det är så befriande! Mitt dagliga smink består av concealer under ögonen, ifyllda ögonbryn, rouge och eyeliner – det tar mig bara cirka fem minuter. Med en så förenklad inställning sparar jag tid, stress och pengar!”

Idén om att befria oss själva från uppgiften att sminka oss är tilltalande. Vi älskar tanken på att ha mer tid på morgonen, men tänk om vi faktiskt tycker om att sminka oss? Vi kanske njuter av tiden vi ägnar åt vår dagliga rutin som gör våra kinder rosa och vår hud lite jämnare?

 

Våga överge sminkhetsen!

”Ingen ska känna sig pressad att inte sminka sig”, säger Rachel. ”Det är ett personligt val och det är fantastiskt att vi kvinnor pratar om det.”

Att bära smink kan faktiskt vara stärkande, särskilt när livet känns svårt. Coachen och beteende­konsulten Jane Hooper fick diagnosen bröstcancer år 2005 och miste sitt hår under cellgiftsbehandlingen.

”Jag tyckte att cancer var skrämmande i förhållande till min kropp, mitt hår och utseende”, berättar Jane. ”Jag var orolig, särskilt eftersom jag var singel och undrade om jag skulle vara ensam för alltid.”

Jane sminkade sig och bar lösögonfransar under hela behandlingen, det var ett sätt att känna sig mer ”normal”. ”Det hjälpte mitt självförtroende, men en gång föll mina lösögonfransar av under ett möte i Bryssel. Det var pinsamt!”

Det finns inget rätt och fel när det gäller smink. Make-up eller #nomakeup, uppmuntrat av kändisar eller inte – det handlar om hur vi väljer att presentera oss själva för omvärlden. Om du mår bäst utan smink så kör på! Vi hejar på dig.

Artikeln är hämtad från bokasinet Lev i nuet.